F17

Αναζητηση

  A5 Flyer GO

es-c

bikeit n1

agogos-m

GR_Rally_Veria_horizontal_2x20-site

.

Με τις καλύτερες συνθήκες έγινε ο 2ος αγώνας της χρονιάς για το MiniGP Cup αφού, τόσο οι σημαντικά αυξημένες συμμετοχές ακόμα και από την μακρινή Ρόδο, όσο ο τέλειος καιρός και η πεντακάθαρη πίστα, φρόντισαν να ξεσηκώσουν του αθλητές οι οποίοι με την σειρά τους φρόντισαν να «ξεσηκώσουν» με την πανγρήγορη οδήγησή τους τους αρκετούς θεατές που συγκεντρώθηκαν στην πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων. Αξίζει σημειωθεί το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα του αγώνα υπήρξε προπόνηση αθλητών με κάρτ και έτσι η πίστα απέκτησε την μέγιστη πρόσφυση ενώ οι περισσότεροι αθλητές του MiniGP Cup μπόρεσαν και αυτοί να κάνουν ελεύθερες δοκιμές και να προετοιμαστούν καλύτερα για τον Κυριακάτικο αγώνα.

Με τα δεδομένα αυτά, ήδη από τις πρώτες πρωινές δοκιμές έγινε φανερή η ταχύτητα των αθλητών με τον 10χρονο Βασίλη Παντελεάκη

 (ΑΡΗΣ, RMU) να αποδεικνύει έμπρακτα την συνολική προετοιμασία του και ξεκινώντας από την pole position με την καθαρόαιμη αγωνιστική μοτοσυκλέτα του, να φτάνει σε δύο αναμφισβήτητες νίκες στην κατηγορία MiniGP1 σημειώνοντας μάλιστα το απόλυτο ρεκόρ ταχ. Γύρου της πίστας καρτ των Μεγάρων όλων των κατηγοριών. Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο λίγο νεαρότερος πεισματάρης Δωδεκανήσιος (Κως) Σπύρος Φουρθιώτης (ΛΕΜΟΤ, Ohvale) έκανε ότι μπορούσε, βελτίωσε κατά πολύ το προσωπικό του ρεκόρ, αλλά περιορίστηκε σε 2 δεύτερες θέσεις με την μοτοσυκλέτα του να μην «βολεύεται» στις απαιτήσεις τις «ανοικτής» πίστας. Αρκετά πιο πίσω ο Κορίνθιος rookie Γιάννης Παλιογιάννης (ΜΟΛΠ, Kayo) τα πήγε περίφημα στον 2ο του μόλις αγώνα. Μοναχικά ο, γνωστός και καταξιωμένος λάτρης του MiniGP Cup, Νίκος Ελευθεριάδης (Ο65, IMR) αφού ο προσωπικός του αντίπαλος Γιώργος Γερακιανάκης (ΑΡΗΣ) απουσίαζε πήρε 2 ακόμα νίκες στην κατηγορία MiniGP.

Βελτιώνοντας κατά 1,5 και πλέον δευτερόλεπτα το προσωπικό του ρεκόρ γύρου, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (Ο65, IMR) έκανε το 4 στα 4 στις νίκες φέτος στην KidGP, με τον Γιώργο Μαυρόπουλο (Ο65, IMR) να βελτιώνει μεν πάρα πολύ το ρεκόρ του (4+ δευτ) και να φτάνει άνετα στις δευτεριές χωρίς να απειληθεί από τον «όλο και μαθαίνω» Σπύρο Αντωνίου (ΦΙΑΜ, IMR) ενώ ο μικρότερος όλων Σαράντης Γεωργιάδης (ΟΔΜΑΑ, IMR) κατάφερε να περάσει τις δυσκολίες μια πτώσης σε προπόνηση και να χαρεί την δεύτερη αγωνιστική  συμμετοχή του.

Σίγουυρα η έκπληξη του αγώνα ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Αρναουτάκης (Ικαρος, IMR) ο οποίος, στην πρώτη του συμμετοχή στο MiniGP Cup και στην κατηγορία Open PitBikes, τα «πήρε όλα και έφυγε» (και στο όλα συμπεριλαμβάνεται και ένα σασμάν που παρέδωσε πνεύμα ανάμεσα στα σκέλη αλλά η ομάδα του το άλλαξε τάχιστα) αποδεικνύοντας ότι στην Ρόδο το «μικρόβιο» του MiniGP έχει «πιάσει» για τα καλά και ήδη εδραιώνεται «σχολή-παραγωγή» αθλητών εκεί. Ο γνωστός Σωτήρης Στυλιάδης (ΑΡΗΣ, IMR) έκανε ότι μπορούσε για να αντιμετωπίσει τον Αρναουτάκη αλλά, έχοντας τον νου του και στην βαθμολογία όπου προηγείται με άνεση πλέον, αρκέστηκε σε 2 δεύτερες θέσεις. Εκμεταλλευόμενος την ταχύτατη μοτοσυκλέτα του, ο «παλιός» Νίκος Λιόλιος (Ο65, IMR) πήρε τις 2 τρίτες θέσεις. Λίγο πιο πίσω, στο α’ σκέλος, ο Νίκος Γεωργόπουλος (Ο65, Kayo) επανέκαμψε ανανεωμένος μετά τον τραυματισμό του σε οδικό ατύχημα και επικράτησε του καταξιωμένου Αντώνη Καλέμη (Ο65, IMR) ο οποίος δεν απειλήθηκε από τον Χρήστο Φωτιάδη. Στο β’ σκέλος ήταν ο Ηλίας Δίπλας (Αρτεμις, IMR) αυτός που τα ‘βαλε με τον Α. Καλέμη σε μια μονομαχία που παρακολούθησε από κοντά ο πρώην κυπελλούχος MiniGP Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda – έπεσε στο α’σκέλος) ο οποίος συμμετείχε με μια υποτονική μοτοσυκλέτα για να στηρίξει τον θεσμό αλλά και να κάνει μια καλή προπόνηση εν όψει του τελευταίοθ αγώνα για το ΠΠΤαχύτητας

Αυξημένες συμμετοχές και στο IMR Cup όπου ο Μανώλη Τανής (Ο65) και πολυνίκης Γιάννης Λογοθέτης (Ο65) μοιράστηκαν τις νίκες αλλά και από μία πτώση (ο Λογοθέτης συνέχισε και τερμάτισε 4ος) και ο ήταν ο Γιώργος Μπερτσάτος (Ο65) που με 2 δευτεριές πήρε την νίκη, συνολικά, της ημέρας, σταθερός ο Γιώργος Φράγκος (Ο65) αλλά και ο Καλαματιανός (!) Βασίλης Κουδούνης (ΛΕΜΟΚΑ), δεν μπόρεσε να αποφύγει το λάθος ο Κώστας Τσικρικάς (ΦΙΑΜ).

Λόγω των σχολικών υποχρεώσεων για τις παρελάσεις, ο επόμενος και τελευταίος αγώνας μεταφέρεται από την 28 για την 14 Οκτωβρίου.

Ευχαριστούμε τον Θ.Ερμήλιο για τις φωτό.

Συγκινήσεις που απόλαυσαν αρκετοί θεατές οι οποίοι, παρά την καλοκαιρινή ραστώνη και τον απειλητικό καιρό, έσπευσαν και συμμετείχαν στην χαρούμενη ατμόσφαιρα της ημέρας. Αναμενόμενο για τους φανατικούς του MiniGP Cup, η κατηγορίες MiniGP και  MiniGP1 ήταν ξανά η κορωνίδα στις εντυπώσεις και στον συναγωνισμό με τον Σπύρο Φουρθιώτη (ΛΕΜΟΤ, Ohvale) να δείχνει τις προθέσεις του από τις δοκιμές, να φτάνει σε μια εύκολη τελικά νίκη στο α’ σκέλος, να έχει όμως μια θεαματική, ανώδυνη ευτυχώς, πτώση στο β’ σκέλος στην προσπάθειά του επικρατήσει μετά από μια μέτρια εκκίνηση. Κατέφερε πάντως να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον πολύ δυνατό και μεθοδικό Βασίλη Παντελεάκη (ΑΡΗΣ, RMU), τον μοναδικό που συμμετείχε με δίχρονη μοτοσυκλέτα. Ανεβασμένος στο β’ σκέλος ο Παντελεάκης πήρε την νίκη και την άτυπη πρωτιά ημέρας ισοβαθμώντας με τον Φουρθιώτη ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό ρεκόρ ταχύτερου (52:2’’) κατηγορίας πλησιάζοντας απειλητικά το απόλυτο ρεκόρ της πίστας (έχει επιτευχθεί με ισχυρότερη μοτοσυκλέτα και από μεγαλύτερης ηλικίας αθλητή). Λογικά σε αργότερο ρυθμό ο νεοφερμένος Κορίνθιος, ο Γιάννης Παλιογιάννης (ΜΟΛΠ, Kayo) κινήθηκε άψογα στον πρώτο του αγώνα.

Ανάμεσα στους μονομάχους της MiniGP1, οι έτεροι μονομάχοι  της MiniGP, ο Νίκος Ελευθεριάδης (ΛΑΜΣ, IMR) και Γιώργος Γερακιανάκης (ΑΡΗΣ, Honda) συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει το 2017 παλεύοντας σώμα με σώμα για την νίκη την οποία πανηγύρισε 2 φορές ο εντυπωσιακός στις εκκινήσεις Ελευθεριάδης.

Αντίστοιχα και ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (Ομάδα65, IMR) ξεκίνησε την χρονιά όπως τελείωσε την προηγούμενη, με άνετες νίκες στην κατηγορία KidGP αλλά φέτος ο γνώριμος συναθλητής του, ο Γιώργος Φασουλάκης (Ομάδα65, IMR) βρήκε δυνατό και όμορφο συναγωνισμό στο πρόσωπο του πρωτοεμφανιζόμενου Σπύρου Αντωνίου (ΦΙΑΜ, IMR) που μάλιστα τερμάτισε μπροστά του στο α’ σκέλος αλλά ο «παλιός» Φασουλάκης βελτίωσε πολύ την επίδοσή του στο β’ σκέλος και επικράτησε του αντιπάλου του. Μαζί τους και ο Βριλησσιώτης Σαράντης Γεωργιάδης (ΟΔΜΑ, IMR), συμμαθητής του Παντελεάκη, (άντε να έχουμε και διασχολικούς αγώνες MiniGP) που οδήγησε αλάνθαστα αν και μικρότερος όλων (έκλεισε τα 8 χρόνια 5 ημέρες νωρίτερα).

Οι επανακάμψαντες στο MiniGP Cup και στην Open PitBikes, Σωτήρης Στυλιάδης (ΑΡΗΣ, IMR) και Αντώνης Καλέμης (Ομάδα65, IMR) σήκωσαν όλους στις μύτες με τον σκληρό συναγωνισμό τους και τις αλληλοπροσπεράσεις τους στο β’ σκέλος τερματίζοντας και στα 2 σκέλη με αυτή την σειρά χωρίς να απειληθούν από τον «βετεράνο» του MiniGP Νίκο Λιόλιο (Ομάδα65, IMR - ο μόνος που συμμετέχει από τον 1ο ιστορικά αγώνα MiniGP τον  Ιούνιο του 2013) και ο οποίος μετά τον σχετικά μοναχικό αγώνα στο α’ σκέλος βρήκε παρέα και πίεση από τους Δημήτρης Βάμβα (ΦΙΑΜ, IMR) και Θεοφάνη Μίχα (ΛΕΜΟΤ, Kayo) που «σκοτώθηκαν» και στα 2 σκέλη μοιραζόμενοι τις 4ες και 5ες θέσεις. Μαζί τους και μάλιστα περισσότερο από ασφυκτικά κοντά (τους πέρασε στο β’ σκέλος) ο περσινός Κυπελούχος του IMR Cup, ο Γιάννης Λογοθέτης (Ομάδα65, έγινε πολύ πρόσφατα πατέρας - σ.σ. να σας ζήσει!!!!!) που δεν είχε κανένα «πρόβλημα» από τους Γιώργο Μπερτσάτο (Ομάδα65) και τον επίσης επανακάμψαντα μετά από καιρό Γιώργο Φράγκο οι οποίοι έδωσαν χρώμα στον αγώνα τερματίζοντας και στα 2 σκέλη μέσα σε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου !

Ιδιαίτερο χρώμα στον αγώνα έδωσαν οι γύροι επίδειξης που έκαναν οι λιλιπούτειοι Νίκος Πιρλιπίδης, Νίκος Τσιπουράκος και Παναγιώτης Κολάρος στο διάλλειμα ανάμεσα στα 2 σκέλη, μια απόδειξη ότι ο σπόρος του MiniGP Cup έχει πιάσει!

Δείτε τα αποτελέσματα στο chronotech.gr και την βαθμολογία στο minigp.gr.

Επόμενο ραντεβού στις 23 Σεπτεμβρίου στην Πάχη Μεγάρων.

AponomiMG1low

AponomiKIDlow

Arnaoutakis2low

 

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

GR Rally 2019 poster 8

dirtbikegr

Aurora-ws

ΚΑΛΛΙΑΡΙΔΗΣ καρτα 2019 2

planetsim b

enduronewsB

Motorsite logo

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.