F17

Αναζητηση

  A5 Flyer GO

es-c

bikeit n1

agogos-m

GR_Rally_Veria_horizontal_2x20-site

.

chang aerial shot

Η Michelin κατευθύνεται στην πίστα των 4.554μέτρων, με μία δυναμική γκάμα ελαστικών, που επιλέχτηκαν έπειτα από τις χειμερινές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα Buriram, η οποία βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Ταϊλάνδης, περίπου 400χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας Bangkok. Οι χειμερινές δοκιμές παρείχαν στη Michelin χρήσιμες πληροφορίες για τις ιδιομορφίες της πίστας και με βάση αυτές σχεδιάστηκαν τα MICHELIN Power slicks ελαστικά που θα είναι διαθέσιμα στον αγώνα. Το γεγονός ότι η πίστα του Buriram αποτελεί ένα νέο τερέν, σε συνδυασμό με τα δεδομένα που συλλέχτηκαν από τις δοκιμές, οδήγησαν στο σχεδιασμό ενός νέου πίσω ελαστικού με στόχο να ανταπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Η Michelin θα προσφέρει τέσσερεις επιλογές όσον αφορά το πίσω ελαστικό σε αυτή την πρώτη της επαφή με την πίστα, στοχεύοντας να δώσει στους αναβάτες και τις ομάδες την ευκαιρία να έχουν τις μέγιστες επιδόσεις στις μοτοσικλέτες τους. Το πίσω ελαστικό θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα μείγματα γόμας: μαλακό, δύο μεσαία κι ένα σκληρό όπου όλα είναι ασύμμετρης σχεδίασης, φέροντας πιο σκληρό μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στη σχεδίαση της πίστας που διαθέτει επτά δεξιές στροφές και μόλις πέντε αριστερές. Η Michelin επέλεξε τρία μείγματα γομών για τον εμπρός τροχό, μαλακό μεσαίο και σκληρό, κι όλα τα ελαστικά είναι συμμετρικής σχεδίασης.

Η πίστα Chang International Circuit άνοιξε τις πόρτες της το 2014 και φιλοξενεί αγώνες του World SBK από το 2015. Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις της, μεταξύ άλλων, διαθέτουν εντυπωσιακές κερκίδες γύρω από την πίστα, που χαρίζουν μοναδική θέα στους 100.000 θεατές που αναμένεται να την επισκεφτούν την ημέρα του αγώνα. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανό να είναι πολύ άστατες τον Οκτώβριο στην Ταϊλάνδη, που επίσημα είναι η εποχή των μουσσώνων. Συνεπώς, η βροχή θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αγώνα. Για αυτό το λόγο θα είναι διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό και σε μεσαίο για τον πίσω, όλα με συμμετρική σχεδίαση με μόνη εξαίρεση το μαλακό πίσω που θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης, έχοντας πιο σκληρό μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος όπως τα slick ελαστικά.

Η έναρξη του MotoGP της Ταϊλάνδης θα γίνει την Παρασκευή με τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών, όπου όλες οι ομάδες θα γευτούν για πρώτη φορά την πίστα του Buriram. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει άλλα δύο σκέλη ελεύθερων δοκιμών, πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές που θα καθορίσουν τις θέσεις των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής. Η Michelin και οι ομάδες του MotoGP θα βρίσκονται έτοιμες για την εκκίνηση του αγώνα στη νέα πίστα του παγκόσμιου πρωταθλήματος στις 14:00 (τοπική ώρα) το μεσημέρι και θα σημάνει την έναρξη του αγώνα των 26 γύρων.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Πραγματοποιήσαμε χειμερινές δοκιμές στην πίστα του Buriram όπου συλλέξαμε χρήσιμες πληροφορίες. Φέραμε ειδικά σχεδιασμένα πίσω ελαστικά για αυτή την πίστα, όπως κάναμε και για την πίστα της Αυστρίας και της Αυστραλίας, γιατί και οι δύο αποτελούν ιδιαίτερα ασυνήθιστες πίστες και απαιτούν ειδικά ελαστικά. Αυτά είναι εντελώς καινούργια και σχεδιάστηκαν έπειτα από τις δοκιμές, ωστόσο έπρεπε να δώσουμε τα προεπιλεγμένα ελαστικά πριν την έναρξη της σεζόν.  Γι’ αυτό έχουμε φέρει δύο μεσαία μείγματα γομών, καθώς αυτό θα μας επιτρέψει να αποφασίσουμε ποιο μείγμα γόμας ταιριάζει καλύτερα σ’ αυτή την πίστα, έτσι, ώστε να έχουμε μία βοήθεια για την επιλογή των ελαστικών της επόμενης χρονιάς. Επίσης, θα δώσει στους αναβάτες περισσότερες επιλογές, ώστε να αποδώσουν καλύτερα με τη μοτοσικλέτα τους. Παρόλα αυτά, όλες οι προετοιμασίες για τη στεγνή πίστα μπορεί να κριθούν άχρηστες, καθώς βρισκόμαστε στην εποχή των μουσώνων στην Ταϊλάνδη και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής. Ελπίζουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Αν τελικά βρέξει έχουμε διαθέσιμη την πλήρη γκάμα των MICHELIN Power Rain ελαστικών για να ανταπεξέλθουμε σε κάθε περίσταση. Ανυπομονούμε για αυτόν τον πρώτο αγώνα στην Ταϊλάνδη, όπου αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών Όλοι θέλουν να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα και η Michelin σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό».

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

GR Rally 2019 poster 8

dirtbikegr

Aurora-ws

ΚΑΛΛΙΑΡΙΔΗΣ καρτα 2019 2

planetsim b

enduronewsB

Motorsite logo

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.