F17

Αναζητηση

  A5 Flyer GO

es-c

bikeit n1

agogos-m

GR_Rally_Veria_horizontal_2x20-site

.

1ος γύρος, 20 Μαΐου, Πεντέλη

Πάρτι ισορροπίας !!

Σε μια ιδιαίτερα όμορφη ατμόσφαιρα εξελίχθηκε ο 1ος αγώνας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Trial στο γνωστό και ιστορικό «λημέρι» του, στην νότια πλευρά του Πεντελικού, την Κυριακή 20 Μαΐου.

Με την αγώνα εσκεμμένα «στημένο» σε μικρή έκταση, ο συναγωνισμός και το θέαμα συγκεντρώθηκε μπροστά στα μάτια των αρκετών θεατών που χάρηκαν και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των (λίγων, είναι αλήθεια…) αθλητών οι οποίοι, κατά περιπτώσεις, «υπερέβαλαν εαυτόν». Μαζί με την δυναμική μουσική, τα σχόλια του εκφωνητή και την συμμετοχή των θεατών, σύντομα ο αγώνας απέκτησε ατμόσφαιρα μικρής γιορτής.

Κορυφαίος όλων ο πολυπρωταθλητής και του Trial πλέον, ο Λευτέρης Καρέτσος (ΕΔΟ, Beta) ο οποίος έδειξε από το πρώτο πέρασμα στην 1η ειδική ότι παρά το ανυπέρβλητο μήκος της αθλητικής του καριέρας, είχε το κουράγιο να κάνει εντατική προπόνηση όλον τον χειμώνα ώστε να είναι έτοιμος να κυριαρχήσει και το 2018, φυσικά στην κατηγορία A. Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο πλέον καταξιωμένος αθλητής του Trial την τελευταία 20ετία, ο Λευτέρης Πίππος (ΑΡΗΣ, Beta) εμφανίστηκε ανέτοιμος σχετικά, δείχνοντας όμως ότι έχει το υπόβαθρο για να πρωταγωνιστήσει. Αποτέλεσμα: άνετη νίκη του Καρέτσου ο οποίος δεν έχασε κανέναν από τους 4 γύρους του αγώνα (με τον Πίππο να πρωτοστατεί μόνο στην 4η από τις 4 ειδικές διαδρομές κάθε γύρου). Σε σχετική απόσταση, ο πάντα διαβασμένος και προσεκτικός Ισίδωρος Τσικής (ΜΟΤΟΛΕΒ, Beta) «άρπαξε» το βάθρο από τον νεαρό Γιάννη Παγώνη που προοδεύει σταθερά, με τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας B, τον Γιώργο Τρικαλίτη (ΑΜΛΕΧ, Montesa - ανέβηκε στην A) να αποτελεί μόνιμη απειλή για τους Τσική και Παγώνη.

Στην κατηγορία Β, ο μόνιμος πρωταγωνιστής και δευτεραθλητής του 2017, ο Γιώργος Διαμαντίδης (ΑΛΑΜΜ, Gas Gas) ξεκίνησε την χρονιά όπως τελείωσε την περσινή, με νίκη. Μετά από 2 τίτλους στην κατηγορία Νέων, ο Αναστάσης Αναστασιάδης (ΑΡΗΣ, Beta) προχώρησε σε κανονική κατηγορία, στην Β και τα πήγε πάρα πολύ καλά ανεβαίνοντας δεύτερος στο βάθρο επικρατώντας του τοπικού Νίκου Μίαρη (ΜΟΛΠ, Beta) ο οποίος με την σειρά του έδειξε ότι δούλεψε αρκετά τον χειμώνα. Ιδιαίτερα πεισματάρης ο Κώστας Στάρφας (ΜΟΛΠ, Sherco) φαίνεται ότι διανύει τα τελευταία στάδια προσαρμογής και σύντομα θα πρωταγωνιστεί!

Πέραν των αρκετών θεατών που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αγώνα Trial για πρώτη φορά (η περιοχή του αγώνα είναι ακριβώς δίπλα σε δρόμο Κυριακάτικης βόλτας) αρκετοί βετεράνοι και μη του χώρου της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας έδωσαν το παρόν. Οπωσδήποτε το βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι λίγες συμμετοχές (διαρκές θέμα στο ελληνικό Trial την τελευταία εικοσαετία) και οι τρόποι προσέλκυσης νέου αίματος. Ολοι συμφώνησαν ότι η ατμόσφαιρα και η γιορταστική μορφή του συγκεκριμένου αγώνα είναι βήμα στην σωστή κατεύθυνση.

Για άλλη μια φορά ο ΑΡΗΣ είχε «ζωντανά» τα αποτελέσματα, την ώρα του αγώνα στο chronotech.gr (φυσικά παραμένουν εκεί).

Ευχαριστούμε θερμά την Ελενα Μπολοβίνου για το φωτογραφικό υλικό και τον Νίκο Τζαβάρα για την βιντεοσκόπηση (το βίντεο του αγώνα ετοιμάζεται, μείνετε συντονισμένοι).

Επόμενος αγώνας από την ΛΕΜΜεγάρων στις 10 Ιουνίου, σε τεχνητά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων

**Άλλο ένα στοιχείο που, για μας, αποδεικνύει δυστυχώς ότι ούτε ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ υπάρχει, ούτε Επιτροπή ΜΧ κλπ…..

AponomiA low
Anastasiadis low

Karetsos low

Pippos low

Diamantidis low

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

GR Rally 2019 poster 8

dirtbikegr

Aurora-ws

ΚΑΛΛΙΑΡΙΔΗΣ καρτα 2019 2

planetsim b

enduronewsB

Motorsite logo

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.