F17

Αναζητηση

  A5 Flyer GO

es-c

bikeit n1

agogos-m

GR_Rally_Veria_horizontal_2x20-site

.

mmgp

Η MICHELIN στη φημισμένη πίστα του Mugello


Ο επόμενος σταθμός της Michelin στο διεθνές πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του MotoGP θα είναι στα paddock της πανέμορφης πίστας του Mugello, για τον έκτο αγώνα της σεζόν, στο Gran Premio d’italia Oakley.
Το Mugello φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα μοτοσικλετών Grand Prix το 1976 και τα βουνά χαρίζουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, η οποία γίνεται ακόμη καλύτερη από τους ένθερμους οπαδούς που κατακλύζουν τις πλαγιές των λόφων και τις κερκίδες της πίστας. Η σχεδίαση των 5.245μ. της πίστας αποτελείται από γρήγορες και αργές στροφές, ανισόπεδες διαμορφώσεις, παρατεταμένες στροφές και μία από τις πιο γρήγορες ευθείες του MotoGP, όπου μπορεί να δει κανείς τους αναβάτες να ξεπερνούν την τελική ταχύτητα των 350χλμ./ώρα καθώς εξέρχονται με φόρα από την τελευταία κατηφορική δεξιά στροφή προς τη μεγάλη ευθεία. Στροφές που είναι δυνατές στα φρένα και με αρνητική κλίση περιλαμβάνονται επίσης στα χαρακτηριστικά της πίστας, η οποία αποτελεί πρόκληση για τους αναβάτες και καθιστούν τη ρύθμιση της μοτοσικλέτας και τις απαιτήσεις των ελαστικών μία πολύπλοκη επιστημονική διαδικασία.
Για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της πίστας, η Michelin προσφέρει μία γκάμα ελαστικών που θα έχουν γόμες κατάλληλες για αυτή την άσφαλτο. Αυτό σημαίνει ότι τα πίσω MICHELIN Power Slicks θα φέρουν συμμετρική και ασύμμετρη σχεδίαση. Η μαλακή γόμα (λευκή λωρίδα) θα έχει μία γόμα σε όλο το μήκος του πέλματος, ενώ η μεσαία (χωρίς λωρίδα) και η σκληρή (κίτρινη λωρίδα) γόμα θα φέρουν επιπλέον μία πιο σκληρή γόμα στη δεξιά πλευρά του πέλματος για να παρέχουν μεγαλύτερη πρόσφυση και αντοχή στη διάρκεια του αγώνα. Όλα αυτά τα ελαστικά θα πρέπει να αποδώσουν στο μέγιστο, καθώς οι αναβάτες θα εκμεταλλευτούν την ισχύ της μοτοσυκλέτας στην έξοδο των αργών στροφών καθώς και στις γρήγορες στροφές, όπου η πρόσφυση στην άκρη του πέλματος πιέζεται στις πιο ακραίες συνθήκες.
Για πρώτη φορά σε αυτή τη σεζόν, τα μπροστινά MICHELIN Power Slick θα διαθέτουν πιο σκληρό σκελετό. Αυτό το χαρακτηριστικό προστέθηκε μετά από τις πρόσφατες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Χερέθ της Ισπανίας, όπου έγινε μία συγκριτική δοκιμή μεταξύ του νέου ελαστικού και του προηγούμενου. Έπειτα από τις δοκιμές αυτές, οι αναβάτες ερωτήθηκαν για την προτίμησή τους και η πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει με το σκληρότερο σκελετό. Ο σκληρότερος σκελετός θα είναι διαθέσιμος σε μαλακή (λευκή λωρίδα), μεσαία (χωρίς λωρίδα) και σκληρή (κίτρινη λωρίδα) γόμα και θα χρησιμοποιηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η μεσαία γόμα θα φέρει ασύμμετρη σχεδίαση, όπου το δεξί τμήμα του πέλματος θα διαθέτει σκληρότερη γόμα. Η σειρά των ελαστικών ολοκληρώνεται με τα ελαστικά MICHELIN Power Rain που διατίθενται σε μαλακή (μπλε λωρίδα) και μεσαία (χωρίς λωρίδα) γόμα αλλά με τις καιρικές συνθήκες που δεν δείχνουν βροχή αυτό το διάστημα στο Mugello είναι πιθανότερο ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν.
Η πίστα βρίσκεται περίπου 35χλμ. νότιο ανατολικά της Φλωρεντίας, στην πανέμορφη περιοχή της Τοσκάνης και η δράση στην πίστα του Mugello θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τα δύο σκέλη των Ελεύθερων δοκιμών. Οι κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα των 23 γύρων της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου για να αποφασιστούν οι θέσεις των οδηγών στην εκκίνηση. Ο έκτος γύρος της σεζόν θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 14:00 (τοπική ώρα).

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:
“Το Mugello είναι μία φανταστική εκδήλωση και μία πολύπλοκη πίστα. Είχαμε έναν πολύ καλό αγώνα σε αυτή το 2016 και θέσαμε νέο ρεκόρ συνολικού χρόνου του αγώνα. Συνεπώς, βλέπουμε πως μπορούμε να επαναλάβουμε τουλάχιστον αυτήν την επιτυχία, αν δεν βελτιώσουμε αυτά που καταφέραμε την περασμένη χρονιά κι έπειτα από τα αποτελέσματα που είχαμε πρόσφατα στο Le Mans – όπου καταφέραμε νέο ρεκόρ γύρου και επιπλέον σπάσαμε το ρεκόρ συνολικού χρόνου του αγώνα – και έχουμε θετική διάθεση να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο. Σε αυτό τον αγώνα θα δούμε την αλλαγή του σκελετού στο εμπρός ελαστικό σε μία πιο σκληρή έκδοση από αυτή που χρησιμοποιήθηκε μέχρι τώρα σε αυτή τη σεζόν. Αρκετοί οδηγοί είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να δοκιμάσουν ξανά αυτό το ελαστικό έπειτα από την απόφαση που ελήφθη μετά από τις χειμερινές δοκιμές, να χρησιμοποιηθεί ο αρχικός σκελετός του ελαστικού. Κι έτσι το φέραμε στην πρόσφατη δοκιμή που έγινε στην Χερέθ για να πραγματοποιηθεί μία σύγκριση – αυτός ο πιο στιβαρός σκελετός δοκιμάστηκε αρχικά με μεγάλη επιτυχία στις τελευταίες δοκιμές της σεζόν στην Βελένθια και μερικώς στις χειμερινές δοκιμές μαζί με το παρόν ελαστικό, οπότε οι οδηγοί είναι ήδη γνώριμοι με τις επιδόσεις του. Έπειτα από αυτές τις δοκιμές όλοι οι αναβάτες και οι ομάδες συσκέφτηκαν με την Dorna και αποφασίστηκε να προχωρήσουμε με το νέο ελαστικό από το Mugello για το υπόλοιπο της σεζόν. Είμαστε χαρούμενοι με αυτή την απόφαση γιατί μας δείχνει ξεκάθαρα την πορεία που θα ακολουθήσουμε μέσα στη χρονιά και επιπλέον επισημάνει πώς η Michelin συνεργάζεται ώστε να παρέχει τις καλύτερες λύσεις στις ομάδες του MotoGP.”

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

GR Rally 2019 poster 8

dirtbikegr

Aurora-ws

ΚΑΛΛΙΑΡΙΔΗΣ καρτα 2019 2

planetsim b

enduronewsB

Motorsite logo

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.