F17

Αναζητηση

  A5 Flyer GO

es-c

bikeit n1

agogos-m

serres-rally-2019

.

Νέα γκάμα ελαστικών MICHELIN Enduro

 

Τη νέα γκάμα ελαστικών MICHELIN Enduro, η οποία είναι το αποτέλεσμα μίας διαδικασίας ανάπτυξης που διήρκησε 4 χρόνια, παρουσίασε η Michelin. Η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση είχε πραγματοποιηθεί στο 2017 FIM International Six Days of Enduro (ISDE), το οποίο διεξήχθη φέτος στο Brive-la-Gaillarde της Γαλλίας.

Η νέα σειρά MICHELIN Enduro εξελίσσει περαιτέρω τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης σειράς και σχεδιάστηκε προσεκτικά για να καλύψει μία μεγάλη ποικιλία εδαφών, με τη δυνατότητα επιλογής μεσαίων και σκληρών εκδόσεων.

Χάρη στα νέα μείγματα καθώς και στο νέο σκάλισμα πέλματος αλλά και τη νέα κατασκευή σκελετού, τα MICHELIN Enduro προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο έδαφος, χωρίς να μειώνεται η διάρκεια ζωής.

Η βελτιωμένη ελκτική ικανότητα της νέας γκάμας enduro προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στη διατήρηση της τροχιάς και σημαντικά βελτιωμένη ικανότητα στο να ξεπερνά τα εμπόδια. Έτσι, οι αγωνιζόμενοι μπορούν να πετύχουν καλύτερους χρόνους. Διαθέτει, ακόμα, πρωτοποριακό συνδυασμό ασφάλειας και απόλαυσης για τους αναβάτες, για τους οποίους το enduro είναι περισσότερο μία διασκεδαστική δραστηριότητα.

Στη διαδικασία ανάπτυξης της καινούριας γκάμας MICHELIN Enduro συμμετείχαν οι πρωταθλητές Mathias BELLINO, Julien GAUTHIER και Emmanuel ALBEPART. Τα ελαστικά δοκιμάστηκαν σε ακραίες συνθήκες και οι ειδικοί εκμεταλεύτηκαν τις παρατηρήσεις των κορυφαίων του αθλήματος, έτσι ώστε αυτά να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των χρηστών, όσο απαιτητικοί και αν είναι.


Nέα MICHELIN Enduro: Μία πλήρως ανανεωμένη γκάμα

Χάρη στη νέα κατασκευή του σκελετού των ελαστικών και τη μορφή των μπλοκ πέλματος, η νέα γκάμα MICHELIN Enduro προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση και μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης των κραδασμών σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη ικανότητα για τους αναβάτες να ξεπερνούν τα εμπόδια.

 Παράλληλα, για μεγαλύτερη ευελιξία και εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένο έδαφος, η τελευταία γενιά μειγμάτων γόμας έχει παραχθεί ειδικά για off-road χρήση και, σε συνδυασμό με το νέο σκάλισμα πέλματος, συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των επιδόσεων.


Τα νέα ελαστικά MICHELIN Enduro έχουν κατά 15% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ οι επιδόσεις τους παραμένουν σταθερές σε όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Παράλληλα, προσφέρει ακόμα καλύτερη συμβατότητα με τα νέα Bib Mousse.

Τι λένε οι αναβάτες για τη νέα γκάμα MICHELIN Enduro

Pascal RAUCHENECKER (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing): «Το νέο πίσω ελαστικό της Michelin με τη μεσαία γόμα είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ειδικά σε ολισθηρό και πετρώδες έδαφος, όπου σου προσφέρει περισσότερη πρόσφυση και έλξη. Μπορεί να ανοίγεις το γκάζι πιο γρήγορα, διότι το ελαστικό σου δίνει τη σταθερότητα και την ανταπόκριση που χρειάζεσαι, για να πας εκεί που θέλεις».

Antti HELLSTEN (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing): «Το νέο ελαστικό της Michelin με τη μεσαία γόμα σου δίνει μεγάλη άνεση και ευελιξία, η οποία βοηθά, επίσης, με την απορρόφηση των κραδασμών στο πίσω. Αισθάνομαι σιγουριά με αυτό το νέο ελαστικό».

Mathias BELLINO (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing): «Το μπροστινό ελαστικό είναι καταπληκτικό! Προσωπικά, πάντα φορούσα το MICHELIN Enduro Competition VI, το οποίο είναι ένα ελαστικό που εκτιμώ ιδιαίτερα, ειδικά όταν έπρεπε να οδηγήσω σε εκτεθειμένες ρίζες, πέτρες κλπ. Μέχρι τώρα, ωστόσο, υπήρχε έλλειψη για μια εναλλακτική λύση σε πιο στεγνό και καθαρό έδαφος. Το νέο medium καλύπτει άψογα αυτό το κενό.

Όσον αφορά το πίσω, η Michelin είχε ένα πραγματικά εξαιρετικό ελαστικό το οποίο κάλυπτε μοναδικά όλες τις συνθήκες, από το στεγνό μέχρι τη λάσπη και τα συμπαγή εδάφη κ.ά. Αν υπήρχε μία έλλειψη, αυτή ήταν η πρόσφυση πάνω σε υγρές πέτρες και σε βραχώδες έδαφος. Το νέο ελαστικό της Michelin έχει αναπτύχθεί για να καλύψει ακριβώς αυτές τις συνθήκες, δίνοντας εξαιρετική πρόσφυση στις πέτρες και τις εκτεθειμένες ρίζες, σε βροχερό καιρό».

Μία απλοποιημένη γκάμα

 

Η Michelin έχει εστιάσει ιδιαίερα στο να κάνει πιο απλή την καινούρια γκάμα, προσφέροντας μόνο δύο επιλογές για μπροστινό ελαστικά και μία επιλογή για πίσω:

 

Άμμος

Λάσπη

Γρασίδι

Χώμα

Πέτρες

Συμπαγές

Προηγούμενη γκάμα MICHELIN Enduro

Εμπρός

 

MICHELIN Enduro Competition IV

     
 

MICHELIN Enduro Competition VI

 
       

MICHELIN Enduro Competition MS

 

Πίσω

 

MICHELIN Enduro Competition VI

   
 

MICHELIN Enduro Competition III

 

Νέα γκάμαMICHELIN Enduro

Εμπρός

 

MICHELIN Enduro Medium

 

MICHELIN Enduro Hard

Πίσω

 

MICHELIN Enduro Medium

                               

Τα νέα ελαστικά MICHELIN Enduro είναι διαθέσιμα στις εξής διαστάσεις:

    ΕΜΠΡΟΣ

ΜΕΣΑΙΑ

90/90-21 M/C 54R ENDURO MEDIUM F TT

90/100-21M/C 57R ENDURO MEDIUM F TT

ΣΚΛΗΡΗ

90/90-21 M/C 54R ENDURO HARD F TT

ΠΙΣΩ

ΜΕΣΑΙΑ

120/90-18 65R ENDURO MEDIUM R TT

140/80-18 70R ENDURO MEDIUM R TT


Με μεγάλη δραστηριότητα στο enduro, τα ελαστικά της Michelin ήδη διαγωνίζονται σε πάρα πολλά εθνικά πρωταθλήματα, καθώς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro GP World Championship.

Από το 2000, η Michelin έχει κερδίσει πάνω από 40 παγκόσμιους τίτλους endurο, σε πολλές κατηγορίες.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://mediaevent.michelin.com/PRESS/02_PNEUS-TYRES/2ROUES-2WHEELS/NOUVELLE%20GAMME%20ENDURO%20MOTO/

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

GR Rally 2019 poster 8

dirtbikegr

Aurora-ws

bfgoodrich

planetsim b

enduronewsB

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.