F17

Αναζητηση

 PNE19 2s

 A5 Flyer GO

es-c

1oTR19s

bikeit n1

agogos-m

serres-rally-2019

.

3ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μotocross 2017, Άργος 1-2 Απριλίου
Επιτυχίες παντός καιρού για την YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Άργος

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μotocross 2017 απομακρύνθηκε από τους δύο πρώτους χειμωνιάτικους αγώνες και κάτω από ένα ανοιξιάτικο ήλιο, πέρασε στον τρίτο αγώνα του θεσμού στο Άργος. Η YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ έδειξε ότι είναι μια ομάδα παντός καιρού, επικρατώντας για ακόμα έναν αγώνα στις περισσότερες κατηγορίες. Ο Δημήτρης Κοντολέτας στην μεγάλη κατηγορία έδωσε δυνατές μάχες για το βάθρο αλλά και την βαθμολογία, όμως εξίσου δυνατές μάχες έδωσαν, οι Γιάννης Τουρατζίδης και Ανδρέας Ανδρέου για τις νίκες σε MX2 και ΜΧ2Τ αντίστοιχα.

pad1

Τη λάσπη και το κρύο των δύο προηγούμενων αγώνων σε Γιαννιτσά και Χαλκίδα, ήρθε να αντικαταστήσει η ζέστη και η ελαφριά σκόνη του πρώτου φετινού ανοιξιάτικου αγώνα στο Άργος. Σε γνώριμα λημέρια, αφού είχε κερδίσει στην κατηγορία ΜΧ2 στον τελευταίο αγώνα στη συγκεκριμένη πίστα το 2013,  ο Δημήτρης Κοντολέτας πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση δίνοντας σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη της ΜΧ1. Ο αθλητής από την Ηλεία, πάνω στην YAMAHA YZF450 είχε μια καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και κατάφερε μετά από αρκετές μάχες να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος δεν είχε το ξεκίνημα που θα ήθελε, όμως προσπάθησε και ανέβηκε μέχρι την 3η θέση, την οποία κέρδισε μετά από όμορφη μάχη με τον Γιώργο Ηλιόπουλο. Στο τέλος της ημέρας ο Κοντολέτας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ένα αποτέλεσμα που τον έφερε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ΜΧ1. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο σκέλος δεν είχε το ξεκίνημα που θα ήθελε. Με αποτελέσματα 6-7 κατάφερε να πιάσει τον στόχο του τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα, μια θέση που του έδωσε αρκετούς βαθμούς για βρεθεί στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της ΜΧ1.  

toutazidisg3Δύσκολους αγώνες είχαν οι οδηγοί της YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ στην κατηγορία MX2. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιάννης Τουρατζίδης δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε, βρέθηκε να κυνηγάει την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη σε μια πίστα όπου οι προσπεράσεις ήταν δύσκολες. Στο πρώτο σκέλος ο Γιάννης πίεσε λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε την YAMAHA YZF250 του με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση στην αρχή του αγώνα, χάνοντας αρκετές θέσεις. Με το πνεύμα "μαχητή" που τον διακρίνει δεν το έβαλε κάτω, έφθασε μέχρι και τη δεύτερη θέση, και προσπάθησε να  διεκδικήσει ακόμα και την πρωτιά. Μετά την δεύτερη θέση του πρώτου σκέλους ο Γιάννης ήξερε ότι για να παραμείνει αήττητος σε αγώνες στο πρωτάθλημα έπρεπε να τερματίσει πρώτος. Και πάλι η εκκίνηση δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, όμως δεν έπρεπε να επαναλάβει το λάθος του πρώτου σκέλους και έτσι πέρασε στην πρώτη θέση όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Από εκεί και μετά οδήγησε αλάνθαστα κερδίζοντας άνετα σκέλος και αγώνα. Ο Γιάννης Τουρατζίδης εξακολουθεί με το αήττητο σερί του, να αυξάνει το βαθμολογικό του προβάδισμα από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

andreou1

Μάχες και πολλές προσπεράσεις έπρεπε να πραγματοποιήσει ο Ανδρέας Ανδρέου στην ΜΧ2Τ μετά τις πτώσεις και το γλιστερό τερέν που τον ταλαιπώρησαν στο Άργος. Ο νεαρός Χαλκιδαίος πάνω στην YAMAHA ΥΖ125 του,  έδειξε ότι τα καταφέρνει εξαίσια στα δύσκολα, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας και φυσικά, τον τρίτο του φετινό αγώνα. Ο Ανδρέου αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στην ΜΧ2Τ ενώ βρίσκεται κοντά και στην πρώτη εξάδα της κατηγορίας ΜΧ2. Το πολύ καλό αποτέλεσμα της δεύτερης θέσης του προηγούμενου αγώνα στη Χαλκίδα, δεν μπόρεσε να επαναλάβει ο Δημήτρης Τουρατζίδης (7-5) στο Άργος. Κακές εκκινήσεις, πτώσεις αλλά και οι αυξημένες υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα  λόγω σπουδών, περιόρισαν τον νεαρό Θεσσαλονικιό στη έκτη θέση της κατηγορίας ΜΧ2. Ο Δ.Τουρατζίδης παραμένει εντός των φετινών του στόχων διεκδικώντας μια θέση στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας ΜΧ2 και όλα αυτά πάνω σε μια μοτοσυκλέτα, την YZF250, με την οποία έχει λίγες ώρες προπόνησης σε σχέση με την YZ125 που αγωνιζόταν πέρσι.

kon bax

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΟΡΕΝ Βασίλης Πακαταρίδης (2-2) έδωσε σκληρές μάχες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και στα δύο σκέλη της κατηγορίας στο Άργος, καταφέρνοντας να τερματίσει τελικά στην δεύτερη θέση του αγώνα. Ο Βασίλης Πακαταρίδης παρέμεινε με την YZF450 στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας, συνεχίζοντας να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

andreouaponomi

Στο Άργος ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross για την κατηγορία QUAD.

Ο περυσινός πρωταθλητής Κωνσταντίνο Ντούζος πραγματοποίησε δυνατή εμφάνιση και στα δύο σκέλη. Ο Ντούζος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με δύο δεύτερες θέσεις και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, καθώς ο νικητής του αγώνα Martin Milev είναι από τη Βουλγαρία και δεν βαθμολογείται στο εθνικό μας πρωτάθλημα.

touratzidisaponomi

mx1

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μotocross 2017 μετά από δύο συνεχόμενες στάσεις στην Νότια Ελλάδα θα κατευθυνθεί βόρεια, στην πίστα της Πτολεμαΐδας, στις 22-23/4/2107 για τον τέταρτο φετινό αγώνα του θεσμού. Η YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, με ανυπομονησία περιμένει να επιστρέψει σε μια πίστα όπου έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν.

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

GR Rally 2019 poster 8

dirtbikegr

Aurora-ws

bfgoodrich

planetsim b

enduronewsB

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.