F17

Αναζητηση

 PNE19 2s

 A5 Flyer GO

es-c

1oTR19s

bikeit n1

agogos-m

serres-rally-2019

.

mmgp

NEEΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ MICHELIN ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η Michelin έχει ξεκινήσει για ένα από τα πιο απαιτητικά ταξίδια των αγώνων του MotoGP καθώς κατευθύνεται πέρα από τον Ισημερινό προς την Λατινική Αμερική κι έπειτα διαμέσου της Αργεντινής για το Termas de Rio Hondo για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος καθώς το Gran Motul de Republica Argentina διεξάγεται σε μία από τις πιο απαιτητικές πίστες της χρονιάς.

Η αρχική κατασκευή της πίστας έγινε το 2007 και άνοιξε την επόμενη χρονιά για το πρωτάθλημα Touring Car της Αργεντινής, ωστόσο, η πίστα διορθώθηκε ξανά, έγιναν επεκτάσεις και κατασκευάστηκε ξανά το 2012 για να φιλοξενήσει τους αγώνες του MotoGP που διεξάγονται σε αυτήν από το 2014 και αυτή τη χρονιά θα δούμε τη Michelin να επισκέπτεται για δεύτερη φορά μια από τις πιο ασφαλής και μοντέρνες πίστες της Νοτίου Αμερικής. Η πίστα αποτελεί μία από τις πιο γρήγορες πίστες του ημερολογίου αγώνων και είναι πολύ απαιτητική όσον αφορά τα ελαστικά, αφού διαθέτει ανοιχτές παρατεταμένες στροφές, μεγάλες κλίσεις και σημεία πολύ ισχυρά στα φρένα σχεδόν σε όλο το μήκος της, που περιλαμβάνει εννέα δεξιές και πέντε αριστερές στροφές σε συνδυασμό με μία ευθεία που είναι λίγο μεγαλύτερη από ένα χιλιόμετρο. Λόγω αυτών των απαιτήσεων, η γκάμα των MICHELIN Power Slicks θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται και στην μεγάλη τριβή της ασφάλτου. Η σειρά των ελαστικών που θα αντιμετωπίσει αυτές τις συνθήκες θα διατίθεται σε μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα για τον εμπρός και πίσω τροχό και είναι μαρκαρισμένα αντίστοιχα με λευκή, χωρίς (λωρίδα) και κίτρινη λωρίδα. Τα πίσω ελαστικά με τη μαλακή και μεσαία γόμα θα διαθέτουν ασύμμετρη σχεδίαση με σκληρότερο το δεξί μέρος του πέλματος, ενώ η έκδοση της σκληρής γόμα θα έχει συμμετρική σχεδίαση.

Τα χαρακτηριστικά της πίστας και η τοποθεσία της – που βρίσκεται στην περιοχή Santiago del Estero περίπου 1.100χλμ. από το Buenos Aires δίπλα στην οροσειρά των Άνδεων – σημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των αγώνων. Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι πολύ ζεστές, που θα αποτελεί μία καθοριστική δοκιμή για την αντοχή των οδηγών και απαιτείται προσεκτική χρήση των ελαστικών για να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις από τις μοτοσικλέτες τους, ή ακόμη και κρύες ή βρόχινες. Για να αντιμετωπιστεί πιθανή βροχόπτωση θα είναι διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain σε μαλακή και μεσαία γόμα για τον εμπρός και πίσω τροχό που θα είναι μαρκαρισμένα αντίστοιχα με μπλε και χωρίς λωρίδα στο πλευρό του ελαστικού.

Η δράση στην πίστα της Αργεντινής θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 7 Απριλίου με δύο σκέλη Ελεύθερων Δοκιμών ενώ το τρίτο σκέλος των Ελεύθερων Δοκιμών θα πραγματοποιηθεί το επόμενο πρωινό. Τα πολύ σημαντικά σκέλη των Κατατακτήριων δοκιμών που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης για τον αγώνα των 25 γύρων θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου. Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 16:00 το απόγευμα τοπική ώρα (21:00 CEST, 19:00 UST/GMT, 20:00 BST).

Piero Taramasso – Διευθυντής του Two-Wheel Motorsport Group
“Όλοι στη Michelin εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτό τον αγώνα. Μάθαμε πολλά πράγματα από τον περσινό αγώνα στην Αργεντινή και μας άλλαξε τα σχέδια το 2016. Ο στόχος μας τώρα είναι να βελτιωθούμε στις πίστες όπου αντιμετωπίσαμε δυσκολίες την περασμένη χρονιά και η Termas ήταν μία από αυτές, οπότε θέλουμε να κάνουμε μεγάλα βήματα βελτίωσης σε αυτή. Η πίστα δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά και περιμένουμε να είναι αρκετά βρώμικη όταν θα φθάσουμε οπότε η πρώτη επαφή με την πίστα θα γίνει για τον καθαρισμός της, αλλά έπειτα από αυτή τη διαδικασία περιμένουμε βελτίωση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου – ανάλογα με το πόσο θα το επιτρέψουν οι συνθήκες. Η άσφαλτος είναι πολύ σκληρή και διαθέτει μερικές γρήγορες και ανοιχτές στροφές, καθώς και σημεία με έντονη επιβράδυνση όπου ο συνδυασμός όλων αυτών αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την υψηλότερη μέση ωριαία ταχύτητα της σεζόν, χαρακτηριστικά που απαιτούν πολλά από το εμπρός και πίσω ελαστικό της μοτοσικλέτας κι επιπλέον οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ απρόβλεπτες σε αυτή την περίοδο του χρόνου. Αυτός ο αγώνας έχει πολλές παραμέτρους, ωστόσο με την γνώση που έχουμε συλλέξει και τις προόδους που έχουμε κάνει τους τελευταίους 12 μήνες είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και η αποφασιστικότητα της ομάδας να τα πάει καλά, είναι πιο δυνατή από ποτέ.”

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

GR Rally 2019 poster 8

dirtbikegr

Aurora-ws

bfgoodrich

planetsim b

enduronewsB

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.