OFFROAD DAYS 300X250 ALL

AΡΗΣ

Αθλητικό Σωματείο Μοτοσυκλέτας

Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι στην Αθλητική ΜΟΤΟΕ,

Η επιστολή αυτή στέλνεται ως ανοικτή γιατί πιστεύουμε ότι αφορά τα περισσότερα (αν όχι όλα) μέλη της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ. Εν όψει λοιπόν της ΓΣ το Σάββατο το σωματείο μας:

1. Επανέρχεται και επιμένει στα θέματα προς συζήτηση που έβαλε στις 21/9/2016, ειδικά σε αυτό της αντιΟμοσπονδιακής συμπεριφοράς του "ΔΣ" όπως στοιχειοθετείται παρακάτω.

2. Ζητά, σύμφωνα με την λογική και την νομιμότητα αλλά και για να κερδηθεί χρόνος διεξαγωγής της ΓΣ, να γνωστοποιηθούν στα σωματεία - μέλη, τα κύρια έγγραφα που αφορούν στην ΓΣ, δηλαδή:

2α. Τα πρακτικά της ΓΣ του 2015 στην Κατερίνη

2β. Ο οικονομικός απολογισμός (2016) και προϋπολογισμός (2017) όπως και η σχετική έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

3. Προτείνει να ξεκινήσει η ΓΣ νωρίτερα (στις 17:30 το αργότερο) και σε κάθε περίπτωση ακριβώς στην ώρα που θα ανακοινωθεί ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις μεταμεσονύκτιες ώρες, απουσία πολλών μελών.

Στην διάθεση όλων για οτιδήποτε σχετικό,

Με ομοσπονδιακούς χαιρετισμούς!
Το ΔΣ του ΑΡΗΣ ΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι στην Αθλητική ΜΟΤΟΕ.

Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι καταλαβαίνεται την σημασία του τίτλου του μηνύματός μας, αφού ήταν ισημερία όταν το ελληνικό αθλητικό μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα άλλαξε οριστικά πορεία και στόχευση αφήνοντας οριστικά την εποχή του τυχαίου και του «ενός ανδρός αρχή» περνώντας, επιτέλους, επίσημα στην εποχή της συλλογικής λειτουργίας και προσπάθειας, στην εποχή της ομαδικότητας και του κοινού πνεύματος, στοιχεία που με μια λέξη καλούνται: Ομοσπονδία.

Με την ευκαιρία της Ισημερίας και με την ακράδαντη πεποίθηση ότι ομαδικότητα και κοινό πνεύμα, Ομοσπονδία δηλαδή δεν σημαίνουν «μπουλούκι που κινείται ευκαιριακά» αλλά κοινωνία με αρχές, δομές, προγραμματισμό και συγκροτημένη εκτέλεση προσχεδιασμένων κινήσεων, υπενθυμίζουμε (αλλά και καλούμε):

-Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΑΜΟΤΟΕ (άρθρα 10* και 14, - αλλά και τον Αθλ.Νόμο!) η ετήσια Γεν. Συνέλευσή μας _πρέπει να γίνει τον μήνα Οκτώβριο_.

-Επίσης σύμφωνα με το Καταστατικό (αρ. 9): «/Οι προσκλήσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης πρέπει να _αποστέλλονται τριάντα_ (30) ημέρες πριν από την οριζόμενη γενική συνέλευση και δεκαπέντε (15) ημέρες στις περιπτώσεις εκτάκτων γενικών συνελεύσεων. Στις προσκλήσεις θα πρέπει να _αναφέρονται_ _συγκεκριμένα_ και με _λεπτομέρεια_ τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα της γενικής συνέλευσης, καθώς επίσης σε περίπτωση νέας διεξαγωγής, λόγω μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη, ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα αυτής./»

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, για να τηρηθούν τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ χρονικά όρια, πρέπει να αποσταλούν (και να παραλάβουμε αντίστοιχα) οι έγγραφες προσκλήσεις όπως ορίζει το Καταστατικό μας.

Εν όψει αυτού, ο Σύλλογος μας ζητά να συζητηθεί (εκτός άλλων) και ένα άκρως σημαντικό θέμα*: Η βαθειά αντι-ομοσπονδιακή λειτουργία* του «υποτιθέμενου» ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ, αντι-ομοσπονδιακή λειτουργία η οποία, εκτός άλλων, αποδεικνύεται:

α. από το διοργανωτικό προγραμματισμό των αγώνων ταχύτητας, το ίδιο και στο Trial

β. από την ανταγωνιστική στα σωματεία δράση του ΔΣ το οποίο κατά παράβαση και του Ευρωπαϊκού Δικαίου (βλ. γνωστή απόφαση ΜΟΤΟΕ-Ελλ.Δημοσίου) αποκλείει σωματεία από τις διοργανώσεις για να τους διοργανώσει το ίδιο (π.χ. Ταχύτητα

γ. την απαίτηση για απ’ευθείας επαφή των αθλητών με το ΔΣ και το υποτιθέμενο Πρόεδρο και όχι δια μέσου των σωματείων (π.χ. Βαλκανικό Ταχύτητας, ΜΧοΝ κ.α.).

δ. την ΜΗΔΕΝΙΚΗ αναφορά σε σωματεία στις διοργανώσεις του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ (βλ. Τρίπολη-Μέγαρα)

Τέλος, ο Σύλλογός μας ζητά, στην επερχόμενη ΓΣ να συζητηθεί το θέμα της «μηδενικής» απάντησης σε απλό γραμματειακό ζήτημά μας (βεβαίωση διοργανωτικής οντότητας στο Motocross), γιατί μετά από 3 υπενθυμίσεις και μετά από 4 μήνες πήραμε μια άσχετη απάντηση (βεβαίωση ότι δικαιούμαστε αθλητική αναγνώριση…) και ενώ το θέμα πήρε διαστάσεις και στην περσινή ΓΣ στην Κατερίνη, όπου η Επιτροπή ΜΧ δήλωσε ότι θα επιληφθεί του –δίκαιου- αιτήματός μας, όσο γνωρίζουμε έκανε την σχετική παρέμβαση αλλά δεν συνέβη τίποτα και το αίτημά μας εκκρεμεί αναπάντητο 16 μήνες τώρα **.

Το ΔΣ του ΑΡΗΣ ΑΣ

*Αρθρο 10 Καταστατικού: «Η /Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε.συγκαλείται _υποχρεωτικά_ από το Δ.Σ. εντός του Οκτωβρίου κάθε χρόνο/»

**Άλλο ένα στοιχείο που, για μας, αποδεικνύει δυστυχώς ότι ούτε ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ υπάρχει, ούτε Επιτροπή ΜΧ κλπ…..