F17

Αναζητηση

es-c

2TR18s

OFFROAD DAYS 300X250 ALL

bikeit n1

grc m

swm m

agogos-m

RED logo (2) SR RALLY horizontal 2018

.

43othermiakous

Με νικητές τους Βαλαβάνη – Καπάρα μπήκε στο αρχείο της ιστορίας του Α.Ο.Θ. το 43ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού.

43ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού - Νικητές οι Βαλαβάνης – Καπάρας

Με νικητές τους Βαλαβάνη – Καπάρα μπήκε στο αρχείο της ιστορίας του Α.Ο.Θ. το 43ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού.

Άστραψε και βρόντηξε το Σαββατοκύριακο στην Χαλκιδική, κυριολεκτικά αλλά και αγωνιστικά. Από το Σάββατο η έντονη βροχόπτωση στα ανήλια τελειώματα της ειδικής διαδρομής «Ολυμπιάδα» προκαλούσε τον πονοκέφαλο τόσο της οργάνωσης όσο και των πληρωμάτων που περνούσαν τεχνικό έλεγχο και ετοιμαζόντουσαν για τον αγώνα της Κυριακής. Βέβαια, το πρωί της Κυριακής τους βρήκε όλους κάπως πιο αισιόδοξους καθώς η ειδική διαδρομή είχε στεγνώσει και η νέφωση στην Ολυμπιάδα ήταν αραιή.

balabanis

Έτσι το 1ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με τους Βαλαβάνη – Καπάρα να παίρνουν το ποθητό προβάδισμα των 15 συν δευτερολέπτων από τους δεύτερους Τζαμπάζη - Ζακχαίο και αυτοί με την σειρά τους προβάδισμα μόλις 2 δευτερόλεπτων από τους τρίτους Κωνσταντινίδη – Κάκαρη.

Στο δεύτερο σκέλος οι συνθήκες στην ειδική άλλαξαν ριζικά. Η  δυνατή βροχόπτωση μετέτρεψε το οδόστρωμα σε μια ολισθηρή επιφάνεια με τα τετακέ και τις μικρό-εξόδους να είναι σύνηθες φαινόμενο. Οι Τζαμπάζης – Ζακχαίος προσπάθησαν κέρδισαν το 2ο σκέλος δεν μπόρεσαν όμως να καλύψουν την διαφορά από τους πρώτους. Στον αντίποδα οι τρίτοι του 1ου σκέλος έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την 2η θέση καθώς η διαφορά των 2 δευτερολέπτων αυξήθηκε στα 15.

argiriou

Μεσημέρι πια, η βροχή έχει καταλαγιάσει προ πολλού και το 3ο καθοριστικό σκέλος ξεκινά. Οι Βαλαβάνης – Καπάρας οδηγούν ταχύτατα και τερματίζουν το Honda Civic Type R στις πρώτες θέσεις γενικής, Α7 και F2, αφήνοντας δεύτερους τους Τζαμπάζη – Ζακχαίο με Mitsubishi Lancer Evo 10 και τους Κωνσταντινίδη – Κάκαρη με Citroen ZX Kit Car τρίτους γενικής και δεύτερους F2.

gadzhiev

Το πλήρωμα από Βουλγαρία με τους Geradzhiev – Gadzhev στο τιμόνι του Ford Fiesta R2 τερμάτισε στην 4η θέση γενικής, την 3η  θέση F2 και την 1η θέση  F3. Την 5η θέση γενικής και 2η θέση στην F3 κατέκτησαν οι ταχύτατοι Δημητρίου – Δημητρίου με Peugeot 106 S16. Οι Μαυροδής – Καραβασιλικός με Subaru Impreza αν και προσπάθησαν πολύ αρκέστηκαν στην 6η θέση γενικής. Οι Αργυρίου – Γκάλφας δεν μπόρεσαν να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία τους και τερμάτισαν το Peugeot 106 S16 στην 7η θέση γενικής και την 3η θέση στην F3.

baxenakis 

Οι Μπαξεβανάκης – Μπαξεβανάκης μπορούσαν και καλύτερα τερμάτισαν όμως το Honda Civic Type R στην 8η θέση γενικής και στην 2η θέση στην Α7, αφήνοντας πίσω τους στην 3η θέση της Α7 και την 9η γενικής τους Τάσσο – Φιδάνα με Renault Clio.

Τα υπόλοιπα 5 πληρώματα που κατάφεραν να τερματίσουν αυτόν τον αρκετά επεισοδιακό καιρικά αγώνα είναι οι Λάκης – Τριανταφυλλίδης με Seat Ibiza, Ιωαννίδης – Κωνσταντινίδης με Peugeot 306, Μπακριτζόπουλος – Περδιός με Peugeot 206 RC, Αναστασοβίτης – Αναστασοβίτης με Opel Astra Gsi και Κούκας – Νικολαΐδης με Peugeot 205.

dimiriou

Άτυχοι του 43ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού είναι οι Διαμαντόγλου – Ασπρόμουγγος και Θεοφανίδης – Θεοφανίδης με Suzuki Ignis Sport και Citroen Saxo αντίστοιχα. Αν και έκαναν έναν πολύ καλό αγώνα, στερήθηκαν  τον τερματισμό λόγω εξόδου στα τελευταία χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής στο 3ο σκέλος. Στα πρώτα χιλιόμετρα του 1ου σκέλους εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη οι Κουμποτής – Μαυροματίδης με Peugeot 106 S16.  Στο δεύτερο σκέλος εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη οι Καραβασίλης – Μηλιάδης Peugeot 106 S16, οι Κόκκαλης – Σαρηγιαννίδης με Renault Clio Williams και οι Κεχαγιάς – Σερσέμης με Peugeot 106 S16. Από έξοδο εγκατέλειψαν στο 2ο σκέλος και οι Αναγνωστάκης – Αγγουράς με Suzuki Swift.

konstantinidis

Ο Α.Ο.Θ. ευχαριστεί τα 21 πληρώματα που τόλμησαν μαζί του αυτήν την μεγάλη αλλαγή και τίμησαν τον όμιλο με την συμμετοχή τους στο 43ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού.

Ευχαριστεί όμως και τον Δήμο Αριστοτέλη, την Εταιρία Ζωοτροφών Τριανταφύλλου, τα Σούπερ Μάρκετ Arista – Κρεωπολείο Παντάλη, τα ανταλλακτικά ιαπωνικών αυτοκινήτων Μπαξεβανάκης, την τεχνική εταιρία κατασκευών Δ. Τζαμπάζης Α.Ε. αλλά και όλους τους μικρούς χορηγούς που βοήθησαν ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

mavrodis

Επόμενος αγώνας το 47ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., το οποίο προσμετρά στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, στις 13-14 Σεπτεμβρίου.

tsampazis

43othermiakou

43ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού - Η μεγάλη αλλαγή!

Το Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού αλλάζει τοποθεσία, το «παιχνίδι» όμως παραμένει το ίδιο. Το κυνήγι για τους βαθμούς και ο αγώνας ενάντια στο χρονόμετρο μεταφέρεται στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Μια νέα φρέσκια πνοή δίνεται στο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού, το οποίο καλείται να διοργανώσει ο Α.Ο.Θ. για 43η φορά.

Στις 14 και 15 Ιουνίου, πληρώματα, θεατές και κυρίως η τοπική κοινωνία θα ζήσουν έναν συναρπαστικό 3ο γύρο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος. Στους παλιούς η ειδική των 14,1 χλμ. είναι γνωστή και θα ξυπνήσει ευχάριστες μνήμες από αγώνες όπως το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. ή το Ράλλυ ΕΛΠΑ περασμένων ετών, για τους νεότερους θα καταχωρηθεί στις μνήμες ως η πιο αγαπημένη τους.
apostasis43thermaikou

Το «παιχνίδι» θα αρχίσει το Σάββατο 2 μ.μ. όταν και θα ξεκινήσει στην κεντρική πλατεία της Ολυμπιάδος ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών. Στις 6 μ.μ. η πανηγυρική εκκίνηση θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους να χειροκροτήσουν τα πληρώματα, πριν δούμε όλοι μαζί την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδος στο Μπέλο Οριζόντε με αντίπαλο την Κολομβία. Με τα χαμογελά της νίκης στα πρόσωπά, όπως ελπίζουμε όλοι, ο Α.Ο.Θ. καλεί στην συνέχεια τα πληρώματα για διασκέδαση σε κοντινό Beach Bar όπου το πρώτο ποτό είναι κερασμένο.

Η Κυριακή βρίσκει τους θεατές τουλάχιστον 60΄λεπτά πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού στην τρεις φορές επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή «Ολυμπιάδα» με το ωράριο εκκίνησης να έχει ως εξής: 1ο σκέλος 10:03, 2ο σκέλος 12:04 και 3ο σκέλος 14:05

Η ειδική διαδρομή με αφετηρία λίγο έξω από το χωρίο Ολυμπιάδα, οδηγεί τα πληρώματα προς το χωριό Βαρβάρα, είναι απαιτητική, τεχνική, με πολύ καλό οδόστρωμα και ποικιλομορφία στροφών. Όσο για το περιβάλλον που διασχίζει ο χαρακτηρισμός μπορεί να είναι μόνο ένας: Παραδείσιο τοπίο και θέα που κόβουν την ανάσα.

Το τέλος του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου αρχίζει στις 15:00 όταν το πρώτο πλήρωμα τερματίζει την προσπάθειά του στην κεντρική πλατεία της Ολυμπιάδας. Ακολουθούν όλα όσα τερμάτισαν τον αγώνα, με την απονομή των κυπέλλων να γίνεται απευθείας κάτω από την αψίδα του τερματισμού.
xartisprosvasis
xartisolympiada
xartiseidiki
sponsors

Πρωτοστατώντας για άλλη μια φορά και με γνώμονα πάντα την αγωνιστική απόλαυση των συμμετεχόντων ο Α.Ο.Θ. σας καλεί όλους να ενισχύσετε αυτήν την τολμηρή αλλαγή σε καιρούς όπου η αλλαγή φοβίζει.
Γραφείο Τύπου Α.Ο.Θ.
http://www.aoth.gr

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

PICK1.jpg

dirtbikegr

Aurora-ws

planetsim b

sop17

bfgoodrich

enduronewsB

Action poster 9

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.