F17

Αναζητηση

 PNE19 2s

 A5 Flyer GO

es-c

1oTR19s

bikeit n1

agogos-m

serres-rally-2019

.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας | 2ος Αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ-ΜΕΓΑΡΑ

Αποτελέσματα | Κατάταξη

Κάτω από καλό καιρό το Στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης φιλοξένησε για άλλη μια φορά ένα αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Στην κορυφαία κατηγορία των Superbike (SBK) o συναγωνισμός των δύο φαβορί, του Σάκη Συνιώρη (ΛΕΜΟΤ) με την Aprilia RSV4 και του Χάρη Παρασκευόπουλου (ΦΙΑΜ) με την Yamaha R1, κράτησε τους θεατές σε αγωνία μέχρι τα μέσα του Αγώνα που διαρκεί 28 γύρους. Αλληλοπροσπεράσματα έγιναν σε αρκετά σημεία της πίστας, αλλά πάντα ο Συνιώρης διατηρούσε την πρωτοπορία. Στους 10 τελευταίους γύρους φάνηκε πιο δυνατός και σιγά-σιγά έκτισε μια διαφορά ασφαλείας που του έδωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο φετινό ΠΠΤ. O Άρης Γκιζίνος (ΦΙΑΜ) με την Honda CBR1000RR, μετά από ένα χρόνο αγωνιστικής απουσίας, στα 50 του, επέστρεψε δυναμικός σε μια πίστα που γνωρίζει πολύ καλά και έκανε τη μεγάλη έκπληξη ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου.

IMG 3764
IMG 4029

Ο Αγώνας της Supersport (SSP) είχε αγωνία, σασπένς και μάχες για τις 6 πρώτες θέσεις! Ο μικρότερος οδηγός της κατηγορίας, ο 17χρονος Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ) με την Honda CBR600RR έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή και έμεινε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας, 26 γύρους αργότερα! Αρχικά ο Μιχάλης Κουτσουμπός (ΑΡΤΕΜΙΣ) πίεσε τον Καρακώστα αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με το ελαστικό του που έχανε αέρα και περιορίστηκε στην 3η θέση. Εντωμεταξύ ο 20χρονος Θεοφάνης Μίχας (ΛΕΜΟΤ) με την Τriumph Daytona 675, είχε ένα φοβερό ρυθμό έκανε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα στο 57.391 στον 23ο γύρο και έφτασε στη 2η θέση, μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από το νικητή. Πίσω από τους τρεις πρώτους μια άλλη σπουδαία μάχη κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον των θεατών, με την Yamaha R6 του Δημήτρη Παπαγγέλου (ΑΡΤΕΜΙΣ) να επικρατεί του εξαιρετικού Γιάννη Τζωρτζόπουλου (ΛΕΜΟΤ) (Honda CBR600RR) που με τη σειρά του πέρασε τον Σταύρο Τριντή (ΛΕΜΟΤ) που οδηγεί ίδια μοτοσυκλέτα.

IMG 4323

IMG 4392

Στην διπλή κατηγορία Racing/SS300, o Λέανδρος Ντότσικας (ΦΙΑΜ) δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και στην Τρίπολη, με την Yamaha TZ250, αφού ο μεγάλος του αντίπαλος ο Γιώργος Κίτσος (ΦΙΑΜ) με την Honda RSW250, αγωνίστηκε με ράμματα στο χέρι και πόνους από τον τραυματισμό του το Σάββατο. Ο Ντότσικας πήρε άνετα τη νίκη, τη στιγμή που ο Κίτσος κράτησε τη 2η θέση, μπροστά από τον Ανδρέα Λεφέβρ (ΛΕΜΟΤ) (ΤΖ250). Ανάμεσα στους δύο πρώτους τερμάτισε ο πολύ καλός Βασίλης Κορωνάκης (ΑΜΑ) με την ΚΤΜ RC390, που αγωνίζεται για την κατηγορία Supersport 300. Ο Κορωνάκης σημείωσε χρόνο 1:01.871, που είναι εξαιρετικός αν αναλογιστεί κανείς ότι η μοτοσυκλέτα του δεν έχει ούτε τη μισή ιπποδύναμη σε σχέση με τις δίχρονες των 250 κυβικών, ενώ είναι και πολύ βαρύτερη! Δεύτερος στην SS300 o Παναγιώτης Κόκκινος (ΜΑΟΚ) με ίδια μοτοσυκλέτα.

IMG 4465

IMG 4949

Η κατηγορία των ΝΕΩΝ οδηγών επιτρέπει την είσοδο στους Αγώνες μικρής ηλικίας οδηγών, που στα 13 ή 14 χρόνια τους παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες για το οδηγικό τους μέλλον και όχι μόνο. Ο Νότης Παπαπαύλου (ΦΙΑΜ) με την Yamaha R3 δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη. Ο Γιάννης Χάλαρης (ΛΕΜΟΤ) πήρε την 2η θέση, με ωραία οδήγηση πάνω στην ΚΤΜ RC390, ενώ ο Γιώργος Μπαξίσογλου (ΑΡΗΣ) με Yamaha R3 ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, εκμεταλλευόμενος την τιμωρία με ποινή διέλευσης από τα πιτς στην οποία υποχρεώθηκαν οι Κυριάκος Λιούτας (ΑΡΗΣ) και Σάκης Σκούρτας Jr (ΑΡΗΣ), που οδηγούν και οι δύο ΚΤΜ. Την σπουδαία μάχη των δύο μικρότερων οδηγών του Πρωταθλήματος κέρδισε ο 13χρονος Νίκος Ελευθεριάδης (Ομάδα 65 ΛΦΣ) (ΚΤΜ) που κέρδισε για μισό δευτερόλεπτο τον Παναγιώτη Γκιζίνο (ΑΡΗΣ) (Yamaha R3).

IMG 5136

IMG 5537

IMG 5753

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο Κώστας Ζαχαρόπουλος (ΦΙΑΜ) με την Yamaha R1 και ο Σπύρος Καραγιάννης (ΛΕΜΟΤ) με την Honda CBR600RR έδωσαν μια σπουδαία μάχη για 22 γύρους, η οποία βρήκε νικητή τον πρώτο με διαφορά 0.138 του δευτερολέπτου! Στον τελευταίο γύρο ο Ζαχαρόπουλος έκανε μια ωραία προσπέραση σε ένα δύσκολο κομμάτι της πίστας και πήρε τη νίκη. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βαγγέλης Γεωργόπουλος (ΑΡΗΣ) με την όμορφη μαύρη Ducati 1098, που κέρδισε πάνω στο νήμα τον Νίκο Μουρτζή (ΛΕΜΟΤ) που κάνει τα πρώτα του βήματα στο ΠΠΤ πάνω σε μια Yamaha R1.

IMG 5899

IMG 6334

nj

OPEN

RACING

SBK

SS300

SUPERSPORT

Φωτογραφίες: Γιώργος & Ιωάννα Φιωτάκη IGF Productions.

2οPPT

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας | 2ος Αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ-ΜΕΓΑΡΑ

Το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Απριλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2017 θα "μετακομίσει" στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, που για άλλη μια φορά εδώ και 28 χρόνια θα φιλοξενήσει Αγώνα.

Η πίστα με τις 11 στροφές διαμορφώνεται στον αεροδιάδρομο, στο χώρο στάθμευσης των αεροπλάνων και στον βοηθητικό δρόμο του διαδρόμου, σε μια χάραξη που έχει ωραία ροή και αρέσει σε πολλούς αγωνιζόμενους.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις Ελεύθερες και Κατατακτήριες Δοκιμές, ενώ την Κυριακή ξεκινά με το Ζέσταμα των 6 κατηγοριών και συνεχίζει με τους Αγώνες.

Οι Έλληνες αγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν στον 2ο Αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ στις κατηγορίες: ΝΕΩΝ, RACING/SS300, SSP (SUPERSPORT), SBK (SUPERBIKE) και ΟΡΕΝ

Στην κορυφαία κατηγορία SBK ο 10 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας και νικητής του πρώτου Αγώνα, Σάκης Συνιώρης αναμένεται να αντιμετωπίσει έντονο συναγωνισμό από τον Χάρη Παρασκευόπουλο, που πρόσφατα κέρδισε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αλλά και από τους Λευτέρη Πίππο, Γιώργο Μαρκεσίνη και Σωτήρη Μπεγνή.

Στην κατηγορία SSP οι τρεις πρωταγωνιστές του φοβερού συναγωνισμού του πρώτου Αγώνα, Άλεξ Παπαγεωργίου, Μιχάλης Κουτσουμπός και Δημήτρης Καρακώστας θα πρέπει να περιμένουν και τους Σταύρο Τριντή και Θεοφάνη Μίχα να δώσουν τη μάχη για τις θέσεις του βάθρου.

Στην Racing ο περσινός Πρωταθλητής Λέανδρος Ντότσικας είναι το φαβορί, όπως και στην SS300, η οποία διεξάγεται μαζί, με φαβορί τον Βασίλη Κορωνάκη.

Στην κατηγορία Νέων Οδηγών ο νικητής του πρώτου Αγώνα Νότης Παπαπαύλου θα νιώσει την πίεση του Κυριάκου Λιούτα.

Η ΟΡΕΝ επίσης αναμένεται να έχει ενδιαφέρουσες συμμετοχές.

Έτσι οι θεατές θα απολαύσουν έντονες μάχες και συναγωνισμό, με την τηλεοπτική κάλυψη από την COSMOTE TV να μεταφέρει αυτήν την εικόνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με πρώτη μετάδοση την Δευτέρα 1η Μαΐου στις 17:00!

Η παρουσία συνολικά 34 Χορηγών δείχνει ότι όλοι έχουν αγκαλιάσει ζεστά την προσπάθεια της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (Αθλητική ΜΟΤοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) για την περαιτέρω ανάπτυξη του σπορ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΑΜΟΤΟΕ www.amotoe.gr όπου έχουν αναρτηθεί και οι κανονισμοί.

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

GR Rally 2019 poster 8

dirtbikegr

Aurora-ws

bfgoodrich

planetsim b

enduronewsB

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.