F17

Αναζητηση

es-c

OFFROAD DAYS 300X250 ALL

bikeit n1

grc m

swm m

agogos-m

.

25.5.14s

Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησε την Κυριακή 25 Μαΐου, στο καθιερωμένο Kartodromo Αφιδνών, το φετινό MiniGP Cup.

Ο αγώνας των Ρεκόρ !!

Με ρεκόρ, συμμετοχών, ρεκόρ θεατών και πολλά αγωνιστικά ρεκόρ ξεκίνησε , την Κυριακή 25 Μαΐου, στο καθιερωμένο Kartodromo Αφιδνών, το φετινό MiniGP Cup. Περισσότεροι από 40 αθλητές και αθλήτριες, σε 3 πλέον κατηγορίες αλλά και μια ακόμα, αυτή του νεοσύστατου IMR Cup έδωσαν δυναμικό παρόν και συνεπήραν τις αρκετές εκατοντάδες θεατών που «ρούφηξαν» το θέαμα και τις εξελίξεις μέχρι την τελευταία σταγόνα.

miniGP 1

Εναρξη με την πολυπληθέστερη κατηγορία, την MiniGP Senior όπου ο Νίκος Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR) πετάχτηκε μπροστά με τον αποφασισμένο Μανώλη Μιχόπουλο (Ομάδα65, IMR) να τον πιέζει ασφυκτικά. Ο Μιχόπουλος κατάφερε να περάσει μπροστά για να «καταφέρει» όμως να …πέσει λίγο αργότερα και να ανοίξει τον δρόμο στον Λιόλιο για την πρώτη του νίκη. Σε απειλητική απόσταση ο Ηλίας Γλυκός (ομάδα 65, IMR) δεν απειλήθηκε από τον Φάνη Μίχα (Ομάδα 65, IMR) ενώ έντονο ενδιαφέρον είχες η σκληρή μονομαχία του Ροδίτη Μάριου Κασάπη (Ικαρος, Monster Pro) με τον αειθαλή Μιχάλη Σπηλιώτη (Ομάδα 65, IMR) που τερμάτισε τελικά μπροστά από τον Κασάπη.

miniGP 2

Συνέχεια με τον πρώτο αγώνα του νεοσύστατου θεσμού ενιαίου κατασκευαστή μοτοσυκλετών, του IMR Cup το οποίο έχει προκηρύξει η Ομάδα 65, με την αγωνομοτοσυκλετομάνα Ρόδο να εκπροσωπείται στο βάθρο του νικητή από τον άψογο Ιωσήφ Κουτσόπουλο (Ομάδα 65, IMR) οποίος δεν απειλήθηκε από τον Τάσο Σπερελάκη (ΛΕΜΟΤ, IMR). Μοναχικός σχετικά ο αγώνας για τον εκπρόσωπο της Αρτέμιδας, τον Δημ. Πρόιο (Ομάδα 65, IMR), μονομαχία μέχρις εσχάτων για τον Σωτήρη Στυλιάδη (Ομάδα 65, IMR) και τον Βασίλη Παπουτσά (ΛΕΜΟΤ, Supercorse).

miniGP 3

Ο αγώνας της ημέρας αναμφισβήτητα έγινε στην κατηγορία των «παίδων» στην MiniGP1 όπου συμμετέχουν αθλητές 9-14 ετών. Ο 11χρονος Θηβαίος Παναγιώτης Γκιζίνος (ΑΡΗΣ, Monster Pro) πήρε την εκκίνηση αλλά ο 10χρονος Πειραιώτης Χρήστος Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Honda) μπήκε στο κατόπι του, τον πίεσε σθεναρά σε μια μονομαχία που άφησε όλους κυριολεκτικά άφωνους, για να περάσει λίγους γύρους αργότερα στα φρένα τον Γκιζίνο και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη.

miniGP 5

Σχετικά μοναχικά 3ος ο 13χρονος Πεντελιώτης Κωνσταντίνος Καραμάνης (ΑΡΗΣ, IMR) που χρειάζεται περισσότερη προπόνηση στο Kartodromo, καταπληκτική η μονομαχία μέχρι την τελευταία στροφή, του νεαρότερου αθλητή μέχρι σήμερα, του Γιαννάκη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda, Αγ.Στέφανος, 9ετών και 3 ημερών) με τον 10χρονο ΑνωΛιοσιώτη Νίκο Ελευθεριάδη (Ομάδα 65, IMR) που φρανάριζε «χωρίς αύριο» ενώ πολλές εμπειρίες απέκτησε ο 13χρονος Γιώργος Φράγκος (Ομάδα 65, IMR, Περαιάς).

miniGP 4

Μπορεί η μεγάλη μάχη, που όλοι όσοι παρακολουθούν το θεσμό από πέρισυ περίμεναν, να μην έγινε, όμως ο καταπληκτικός Αιγαλεώτης Νότης Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) κατέβασε το απόλυτο ρεκόρ ταχ. γύρου στο 53΄΄303 για να πάρει μια εύκολη νίκη από τον τοπικό (Αφίδνες), πρώην recordman γύρου Δημήτρη Καρακώστα (ΑΡΗΣ, Honda) που και αυτός όμως μπήκε στο φάσμα του 53΄΄φέτος. Εύκολα έφτασε στο βάθρο ο πρωτάρης «νότιος» Φάνης Μίχας (Ομάδα 65, IMR, Αλιμος) που οδήγησε εντυπωσιακά γρήγορα, ο Αλέξανδρος Χαβέλας (Ομάδα 65, IMR) κέρδισε την μάχη του με τον Νικαιώτη motocrosser Δάνο Μπαξίσογλου (ΛΕΜΟΤ, IMR) ενώ ο μελετημένος πρωτάρης Δημήτρης Τσαμπής (ΑΡΗΣ, Honda) πάλεψε και κέρδισε την μονομαχία του με τον έτερο πρωτάρη, τον ενθουσιώδη Βριλισσιώτη Κυριάκο Λιούτα (ΑΡΗΣ, IMR). Μεγάλος άτυχος ο Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) που εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη όντας 3ος.

Ευχαριστούμε τον Κ.Γκαζή και το Μοτο Τρίτη για τις φωτό.

Μπορείτε να δείτε videoστιγμιότυπα του 12ου αγώνα του MiniGP Cup 2014 εδώ!

miniGP 6
miniGP 7
miniGP 8

25.5.14

Τόπο στα νιάτα!!

Το αθλητικό σωματείο «ΑΡΗΣ» έχει την χαρά να ανακοινώσει την διεξαγωγή του 2ου «MiniGP Cup».

Το MiniGP Cp, το 2013, τάραξε περισσότερο από ευχάριστα «τα νερά» του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο με τον πρωτοποριακό/αναπτυξιακό του στόχο, όσο με την άψογη εκτέλεσή του.

Ο θεσμός έχει σκοπό την προσέλκυση νεαρών αθλητών και αθλητριών στον μοτοαθλητισμό και ειδικότερα στον ασφάλτινο μοτοαθλητισμό με αγώνες, εύκολους σε διαδικασία (1ήμερους) και λογικού κόστους. Και τα κατάφερε, αφού, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά αθλητές ηλικίας 9-16 ετών έκαναν τα πρώτα τους αγωνιστικά μέτρα σε ασφάλτινη πίστα εντυπωσιάζοντας με τις σταθερά ανερχόμενες επιδόσεις τους.
Μαζί τους, αρκετοί αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας που βρήκαν μια ολόφρεσκια αθλητική ψυχαγωγική διέξοδο, αγωνιζόμενοι σε ξεχωριστή κατηγορία..

Για δε το 2014, παρά το κλίμα των καιρών, το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευοίωνο, όλα δείχνουν ότι οι νεαροί αθλητές θα είναι πολύ περισσότεροι, ενώ οι κατηγορίες, πάντα με βάση την ηλικία και την εμπειρία των συμμετεχόντων θα αυξηθούν.

Πρόγραμμα
Για το MiniGP Cup θα διοργανωθούν 3 αγώνες:
1.  25 Μαιου Αφίδνες ΑΡΗΣ
2.  13 Ιουλίου Αττική ΑΡΗΣ
3.  28 Σεπτεμβρίου Αττική ΑΡΗΣ

Κατηγορίες
1. Κεντρικός  άξονας και πυρήνας του θεσμού ορίζεται η κατηγορία MiniGP η οποία αφορά σε αθλητές/τριες ηλικίας 9-17 ετών και μοτοσυκλέτες εξειδικευμένες, αγωνιστικές, κυβισμού 100-160 κ.εκ.
2. OPEN

Αθλητές/αθλήτριες ηλικίας 18 ετών και πάνω, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, μοτοσυκλέτες αντίστοιχες με αυτές του MiniGP

Βασικός υποστηρικτής της προσπάθειάς μας για το 2014, η KTM South East Europe, η οποία δηλώνει ότι θέλει να είναι κοντά σε μια προσπάθεια που αφορά το ουσιαστικότερο και πιο ελπιδοφόρο κομμάτι του μηχανοκίνητου θεσμού, την νεολαία !

Στους 3 αγώνες του MiniGP Cup θα συμπεριληφθούν και κατηγορίες του νεοσύστατου IMR Cup 2014, το οποίο αποτελεί ξεχωριστό θεσμό πρωτοβουλίας του αθλ. Σωματείου «Ομάδα 65»

Περισσότερες και ζωντανές πληροφορίες, κανονισμοί για το MiniGP Cup 2014 (Γεν. Τεχν. Ειδικ.) κ.α. στο www.aris.amotoe.gr

Βιντεογεύση από την δράση του 2014 εδώ!

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΑΜΟΤΟΕ κ.κ., Σ.Κορέλη και Ι.Σιούλη για την συμβολή τους!

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

dirtbikegr

Aurora-ws

planetsim b

sop17

bfgoodrich

enduronewsB

SRR17m

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.