F17

Αναζητηση

es-c

OFFROAD DAYS 300X250 ALL

bikeit n1

grc m

swm m

agogos-m

.

endurogp

ENDURO GP GREVENA

Enduro World Championship - 3ος Γύρος 20-22 Μαΐου
Βαλκανικό Πρωτάθλημα - 2ος Γύρος

Ένας πολύ δυνατός, εκπληκτικός θα λέγαμε αγώνας πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro. O 3ος γύρος του μεγάλου θεσμού που ήταν παράλληλα και 2ος για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, έμελλε να είναι ο δυσκολότερος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, αφού οι συνθήκες με την συνεχή βροχή την Παρασκευή και το Σάββατο έκαναν την διαδρομή υπερβολικά δύσκολη, ακόμη και για τους αναβάτες αυτού του επιπέδου.

Από την Παρασκευή το απόγευμα, την ώρα της μεγάλης υπερειδικής διαδρομής –Super Test- μέσα στην πόλη, η βροχή έπεφτε δυνατή προμηνύοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Παρόλα αυτά, η παρουσία του κόσμου ήταν πολυπληθής και ενθαρρυντική, με ένα παράξενο σκηνικό από πολύχρωμες ομπρέλες να πλαισιώνει την περιοχή Αχίλλης Γρεβενών. Τα περάσματα με τους κορμούς και η γλίτσα δυσκόλεψε αρκετούς αναβάτες αλλά το θέαμα ήταν συγκλονιστικό με την οργάνωση να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων παρόλες τις δύσκολες συνθήκες.

Το Σάββατο η διαδρομή των 200 χιλιομέτρων σε 3 κύκλους, με τις 9 ειδικές διαδρομές –Cross, Extreme και Enduro- ήταν μια σκληρή δοκιμασία υπό συνεχή δυνατή βροχή, που εμπόδιζε την καλή ορατότητα και δημιουργούσε ένα τερέν όλο και πιο γλιστερό. Αρκετές οι εγκαταλείψεις, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες αναβάτες καθώς οι συνθήκες για αυτούς ήταν πρωτόγνωρες. Κυρίαρχος στον αγώνα ήταν ο Φιλανδός Eero Remes με ΤΜ, που είναι εξοικειωμένος σε τέτοιες συνθήκες με τον Βρετανό Nathan Watson με ΚΤΜ 2o αμφότεροι στην Ε1 κατηγορία. 3ος Γενικής και νικητής της Ε2 ήταν ο Αυστραλός Matthew Phillips με Sherco ενώ 4ος ο νικητής της Ε3 επίσης Βρετανός Steve Holcombe με ΒΕΤΑ. Την 6άδα της γενικής συμπλήρωσαν οι Γάλλοι Jonny Aubert με BETA (2ος Ε3) και Loic Larrieu με YAMAHA (2ος Ε2).

Tην κατηγορία Junior κυριάρχησε ο Jiacomo Redondi με Honda (και τις 2 ημέρες) ενώ στους ακόμη μικρότερους αναβάτες της Enduro Youth με τα δίχρονα 125 νικητής αναδείχτηκε ο Σουηδός Erik Appelqvist με ΥΑΜΑΗΑ (επίσης νικητής και την Κυριακή).

Από Ελληνικής πλευράς ο Βασίλης Σιαφαρίκας με HONDA κυριάρχησε στον αγώνα της πόλης του με τον Γιάννη Τρίγκα με ΒΕΤΑ και τον Γιάννη Παυλίδη με Honda να ακολουθούν από κοντά. O επίσης τοπικός Χρήστος Παπαθεοδώρου με Honda συμπλήρωσε το πάνελ των Ελλήνων οδηγών που τερμάτισαν εντός χρόνου, αλλά αξίζει να αναφέρουμε τους Νάσο Τρίγκα με ΒΕΤΑ και Αντώνη Δήμου με Husqvarna που βγήκαν για λίγο εκτός χρόνου.

Την Κυριακή, αν και δεν έβρεχε, η διαδρομή ήταν ακόμη δυσκολότερη, καθώς τα λούκια με την λάσπη είχαν γίνει αδιαπέραστα σε πολλά σημεία και η γλίτσα έκανε το τερέν να μοιάζει παγοδρόμιο. Η οργάνωση αναγκάστηκε να αλλάξει αρκετά κομμάτια των απλώς αλλά και των ειδικών διαδρομών, ώστε να καταφέρουν οι αναβάτες να περάσουν! Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν ξεκίνησαν φοβούμενοι το τερέν και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όσους το πάλεψαν! Οι ειδικές διαδρομές κατεκλύσθησαν από χιλιάδες θεατές που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ενθαρρύνοντας τους αναβάτες σε κάθε δύσκολο πέρασμα, κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των αθλητών.

Νικητής του αγώνα για μια ακόμη φορά ήταν ο Eero Remes με ΤΜ (νικητής και Ε1), μπροστά από τον με τον Jonny Aubert με BETA (νικητής και Ε3) και τον Loic Larrieu με YAMAHA (νικητής και Ε2). Ο Αμερικανός Robert Taylor με ΚΤΜ (2ος Ε2) ακολούθησε στην γενική, και πιο πίσω ήταν ο Matthew Phillips με Sherco και ο Nathan Watson με ΚΤΜ.

Στο Ελληνικό προσκήνιο ο Βασίλης Σιαφαρίκας έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, τερματίζοντας χωρίς βαθμούς ποινής και αποκομίζοντας και πάλι βαθμούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μόνο ο Αντώνης Δήμου κατάφερε ακόμη να τερματίσει την 2η ημέρα και του αξίζουν επίσης συγχαρητήρια.

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν και ο νικητής στον αγώνα του Βαλκανικού θεσμού και στην Ε3, με τον Αντώνη Δήμου 2ο και τον Χρήστο Παπαθεοδώρου 3ο. Στην Ε2 κατηγορία, ο Γιάννης Τρίγκας βρέθηκε στην ψηλότερη θέση, με τον Γιάννη Παυλίδη 2ο, φέρνοντας συνολικά την Ελλάδα στην πρώτη θέση της κατάταξης μπροστά από την Βουλγαρία. ενώ τέλος στην κατηγορία EJ o Βούλγαρος Teodor Kabakchiev ήταν ο μοναδικός συμμετέχων όπου και τερμάτισε την 1η ημέρα κατατάσσοντας την Βουλγαρία 2η.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά ήταν ένα μεγαλειώδες εγχείρημα που ήρθε εις πέρας με την πολύτιμη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών από την γύρω περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας λοιπόν και η άρτια οργάνωσή του είναι αφιερωμένος σε αυτούς, καθώς Enduro χωρίς εθελοντισμό δεν υπάρχει!

Πολλές ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν επίσης στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, το Δήμο Γρεβενών, τις τοπικές αρχές και τους συλλόγους, το Νοσοκομείο, την Αστυνομία, την Τροχαία, τον εμπορικό κόσμο, τους χορηγούς – υποστηρικτές της όλης προσπάθειας αλλά και σύσσωμη τη περιοχή με τους κατοίκους της, που αγκάλιασε την προσπάθειά.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.ewc.gr, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αγώνα, αποτελέσματα, φωτογραφίες, τις διαδρομές του.

Αποτελέσματα | Φωτογραφίες

egp1

ENDURO GP GREVENA

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά | 20-22 Μαΐου

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro έρχεται στα Γρεβενά! Ο μεγάλος αγώνας που πλέον έχει γίνει θεσμός στην χώρα μας, φτάνει στα Γρεβενά ολοκληρώνοντας μια προσπάθεια πολλών ετών.

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Γρεβενών καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για μια άψογη διοργάνωση.

Ο 3ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro θα γίνει στην πόλη της Μακεδονίας το τριήμερο 20 – 22 Μαΐου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ο Δήμος Γρεβενών, οι τοπικές αρχές και σύλλογοι, το Νοσοκομείο, αλλά και σύσσωμη η περιοχή με τους κατοίκους της, έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και οφείλουμε σε όλους ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την υποστήριξη και την κατανόηση για την όλη αυτή ευχάριστη «αναστάτωση» που θα προκαλέσουμε στην πόλη!

Περισσότεροι από 100 αθλητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro θα κατακλύσουν τα Γρεβενά που σε συνδυασμό με τον αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος θα ανέβει ακόμη περισσότερο! Ο παράλληλος αυτός αγώνας, δίνει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους να απολαύσουν το κλίμα και τις διαδρομές του Παγκόσμιου αγώνα σε ένα ΄πολύ πιο ελκυστικό –οικονομικά- πακέτο!

Μαζί με τις μεγάλες ομάδες τους, τις εκατοντάδες των ανθρώπων της διοργάνωσης και τους πολυάριθμους θεατές, η περιοχή αναμένεται να γεμίσει με πολλούς επισκέπτες.

Την Παρασκευή το απόγευμα στις 18:00, μέσα στην πόλη των Γρεβενών, θα διεξαχθεί το Super Test και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν 3 θεαματικές ειδικές διαδρομές πολύ κοντά στην πόλη. Οι θεατές, θα μπορούν να απολαύσουν τους αγωνιζόμενους σε κάθε σημείο, μόλις 5 χιλιόμετρα απόσταση, τόσο στις ειδικές, όσο και σε θεαματικά περάσματα στις απλές διαδρομές.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.ewc.gr, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αγώνα, τις διαδρομές του, την πόλη των Γρεβενών, τα γύρω αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς και πληροφορίες για όσους θέλουν να συμμετέχουν εθελοντικά στην διοργάνωση του αγώνα.

Σας περιμένουμε όλους στο μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό γεγονός της χρονιάς που γίνεται στη χώρα μας!

Σημείωση για τους αθλητές:
Η συμμετοχή στον Αγώνα του Enduro GP δηλώνεται μέσω της ιστοσελίδας του promoter: www.endurogp-registration.org. Το κόστος για την ανέρχεται στα 250€, +το κόστος της One Event License FIM (116€), + το κόστος ενοικίασης σένσορα χρονομέτρησης 30€. Λήξη συμμετοχών 28/4.

Η συμμετοχή για τον Αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος δηλώνεται μέσω της σελίδας της ΑΜΟΤΟΕ: www.e-amotoe.gr. To κόστος ανέρχεται τα 120€. Λήξη συμμετοχών 19/5.

SUPPLEMENTARY REGULATIONS

FIM Enduro GP World Championship 3rd Round | Eastern European Enduro Championship 2016 2nd Round
Εκ μέρους της οργάνωσης,
Δημήτρης Αθανασουλόπουλος
Fax: 2105127532 Tel: 6936660300
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web: www.ewc.gr

smf  smy  redbull  amotoe sm  omae sm

dirtbikegr

Aurora-ws

planetsim b

sop17

bfgoodrich

enduronewsB

SRR17m

Newsletters

 

   

 

 

logo FIM  fimeurope

hrc-news

.